dimecres, 20 de novembre del 2019

Casa Suay

Autor Francisco Mora Berenguer 1919. Plaça de l’Ajuntament, 23 amb C/ Correus, 1

Es va construir a instàncies de l'empresari Luis Suay. Va en la línia de la Casa Noguera del mateix autor.

El solar és de planta quadrangular amb dues mitgeres i dues façanes, estant la cantonada que formen aquestes aixamfranada. El concepte principal de la composició en planta es confia al gran mirador circular que funciona com a autèntica ròtula que articula les dues façanes. Aquest mirador, que abasta tres plantes, és el que defineix l'escala del conjunt.

L'estructuració compositiva i ornamental de l'edifici pot adscriure's a l'historicisme neogòtic, manifestat sobretot en els arcs lobulats, així com en la rematada que el corona.

La fusteria exterior és de fusta, amb persianes de tipus americà en els buits. Els ampits dels balcons estan realitzats en ferro forjat, a excepció del balcó central del pis principal, que es va construir d'obra.

Malgrat el to medievalitzant del conjunt, com a decoració interior del gran mirador sorgeix una reproducció de les columnes modernistes amb mosaic emprades per Doménech i Montaner en el Palau de la Música Catalana i que també recorden a les columnes del vestíbul de l'Estació del Nord de Ribes.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada