dimarts, 19 de novembre del 2019

Casa Boldún

Autor  Antonio Martorell Trilles 1914. C/ Pérez Pujol, 3 amb C/Correus, 8

És un edifici que consta de planta baixa i quatre altures. És probable que l'encàrrec de la construcció de l'edifici es realitzara a instàncies de la família de la famosa actriu sevillana Elisa Boldún. El seu fill, Salvador Pascual Boldún, va ser un prestigiós fotògraf de l'època que es va fer càrrec de l'estudi del fotògraf Antonio García Peris, passant a denominar-se Casa García-Boldún. Aquest estudi es trobava molt pròxim a Casa Boldún, en l'actual plaça de l'Ajuntament.

Del conjunt arquitectònic, destaca en la façana la seua elaboració en pedra que contrasta amb els taulells de color verd, la rica i cuidada ornamentació modernista valenciana amb influència del corrent austríac Sezession i les escultures en pedra de la primera planta, al costat dels balcons. La façana està rematada en la seua part superior per pilastres amb decoració vegetal.

Compta en la primera planta amb singulars finestrals tripartits en les façanes que donen al carrer Pérez Pujol i carrer Correus. És de ressenyar també la disposició en forma d'espiga de les baranes en forja de ferro dels balcons. 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada