dimarts, 19 de novembre del 2019

Hotel Reina Victoria

Autor Luis Ferreres Soler 1910. C/de les Barques amb C/ Pérez Pujol

Va ser construït per a ús residencial i oficines del banc del Rio de la Plata encara que al poc temps es va convertir en establiment hoteler, ús que continua exercint actualment.

 

De totes les construccions de l'arquitecte, tal vegada siga aquesta la que compta amb uns acabats més cuidats. L'edifici va ser premiat en 1912 per l'Ajuntament de València”per reunir condicions artístiques mereixedores d'aplaudiment”.


Compta amb planta baixa que es troba ocupada per una entitat bancària, quatre altures i àtic. En la façana destaquen les marquesines, l'ornamentació floral, la cura treballe de ferreria en la planta baixa i un mirador central que dóna al xamfrà del carrer Barques amb carrer Pérez Pujol, que està envidrat en la segona i tercera planta i que dóna pas a un ampli balcó en la quarta altura rematat amb una elaborada marquesina de ferro forjat.

És l'hotel, que segueix en actiu, més antic de la ciutat i en ell es van allotjar diversos intel·lectuals abans i durant la guerra civil espanyola com Ernest Hemingway, Jacinto Benavente, Federico García Lorca, Robert Capa o Ilyá Ehrenburg. Va ser reformat l'any 2016 i actualment pertany a la cadena hotelera One Shot que opera amb el nom d'One Shot Palacio Reina Victoria 04.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada