dimarts, 19 de novembre del 2019

Edifici Grau

Autor Peregrín Mustiels Cano 1905. C/de la Pau, 36 

És un edifici residencial plurifamiliar entre mitgeres que va ser construït a instàncies d'Ángeles Grau per al seu habitatge particular. L’illa de cases sobre la qual es construeix és compacta, ventilada mitjançant celoberts. La disposició del vestíbul és centrada respecte a la seua façana principal. La planta posseeix un tractament diferenciat. Part d'una composició basada en un esquema romàntic de diferenciació del principal elevant-lo sobre l'entresòl. L'organització de la façana està basada en un sistema acadèmic d'eixos i simetries. Consta de planta baixa, entresòl, tres pisos i golfes.

L'organització sobre la base d'un eix central s'aconsegueix mitjançant el canvi de material en la fenestración al llarg d'aquest eix i des de l'accés principal al vestíbul, a més de l'èmfasi en la detallada confecció del disseny del buit corresponent a l'entresòl. Tota la planta baixa, així com l'entresòl tenen un tractament diferent quant a la utilització d'un especejament de cadirat encoixinat, en contrast amb la resta de l'edifici.
La construcció està realitzada basant-se en murs portants, de fàbrica de rajola revocada amb morter de ciment, imitant paraments de maçoneria.


La influència modernista s'evidencia fonamentalment en els detalls decoratius: mènsules allargades i recrescudes sobre la porta del vestíbul, tractament corb dels buits de l'entresòl amb inclusió de balcó amb columnes en el centre d'aquest, baranes de balcons en tots els buits i mènsules basades en motius florals, i rematada final de l'edifici amb profusa decoració en forma de margarides. La fusteria exterior és de fusta, amb persianes enrotllables i cobrepersianes en els buits. Els ampits dels balcons estan realitzats en ferro forjat.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada