dimarts, 19 de novembre del 2019

Casa Bigné

Autor Demetrio Ribes Marco 1911. C/ Pérez Pujol, 5

Va ser construïda per a la família de Ramón Bigné. També és conegut com a edifici de l'Equitativa perquè en el pis principal (primera planta) es van situar les oficines de l'Equitativa dels Estats Units del Brasil, la resta d'altures estaven destinades a habitatges.

 

Té una clara influència del corrent modernista austríac Sezession. Va ser construït a instàncies de Ramón Bigné per al seu habitatge particular. Les obres les duria a terme el mestre d'obres Adolfo Bueso Mallol, que va seguir les ordres estrictes de l'arquitecte. Consta de planta baixa i quatre altures. Destaca en la seua façana la disposició vertical i l'ornamentació sòbria però clarament modernista. És el cas dels dos escuts de la ciutat de València en la segona altura, molt similars als que va realitzar el mateix arquitecte en l'estació del Nord de València o la rosa de Mackintosh de l'escola de Glasgow. Destaquen també la decoració vegetal en la barana dels balcons de forja de ferro.

L'austeritat i la geometrització de diferents elements acosten a l'edifici a l'estil arquitectònic racionalista. En el vestíbul de l'edifici es troba un panell ceràmic dissenyat pel propi arquitecte, bona mostra dels acurats acabats amb els quals va comptar l'edificació.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada